راهنمای خرید چرخ خیاطی برای افراد مبتدی

راهنمای خرید چرخ خیاطی

چرخ خیاطی در بازار با تنوع بسیار بالایی همراه است که انتخاب آن برای افراد مبتدی چالش‌برانگیز خواهد بود. خوشبختانه، با توجه به میزان مهارت افراد مبتدی، چرخ‌های خیاطی متنوعی تولید شده است که به راحتی مورد استفاده افراد مبتدی قرار می‌گیرد.

با توجه به اهمیت انتخاب بهترین چرخ خیاطی برای تازه کارها، این راهنمای خرید چرخ خیاطی را آماده کرده‌ایم تا با توجه به نکات آن، کاربردی‌ترین چرخ خیاطی را برای خود فراهم کنید. گاهی، با توجه به سطحی از هنر خیاطی که در آن هستید، حتی یک چرخ خیاطی استوک می‌تواند تمامی نیازها و انتظارات شما را از یک چرخ خیاطی برطرف کند. بنابراین، این راهنما، هم به‌عنوان راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی و هم راهنمای خرید چرخ خیاطی استوک پاسخگوی سوال‌های شما خواهد بود.

نکات خرید چرخ خیاطی

چرخ خیاطی چی بخریم؟ این سوالی است که توسط بسیاری از افراد مبتدی پرسیده می‌شود و در پاسخ به این سوال باید به نکات زیر توجه کنید:

1. سرعت چرخ خیاطی

چرخ خیاطی برای کنترل بهتر کار، باید دارای قابلیت تنظیم سرعت دوخت باشد تا خیاط بتواند مطابق با نیازهای خود سرعت چرخ خیاطی را تنظیم کند. برای دوخت هر یک از لباس‌ها، سرعت مشخصی مدنظر است و برای اینکه در کار خود حرفه‌ای شوید باید بتوانید با سرعت‌های گوناگون، دوخت و دوز انجام دهید.

خیاط مبتدی برای شروع کار باید با سرعت‌های پایین‌تر دوخت و دوز را انجام داده تا کنترل کار را در دست بگیرد و سپس به‌تدریج سرعت را افزایش دهد. همچنین، نوع پارچه و مدل دوخت را باید در نظر بگیرید؛ زیرا برخی از پارچه‌ها حساسیت زیادی دارند و باید با دقت بالا دوخته شوند. چرخ‌هایی که دارای سرعت دوخت بالایی هستند، برای افراد حرفه‌ای‌تر به‌ویژه کسب و کارهای مرتبط گزینه مناسب‌تری به شمار می‌روند.

2. صدای چرخ خیاطی

در راهنمای خرید چرخ خیاطی توجه به صدا از مهم‌ترین نکات شناخته می‌شود. چرخ‌های خیاطی با توجه به مدل و نوع برند، صداهای مختلفی دارند که با توجه به شرایط خود می‌توانید مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

برای مثال اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید، چرخی را تهیه کنید که صدای آرام و ملایمی دارد. همچنین، نوع و کیفیت چرخ خیاطی و نوع دوخت، بر صدای چرخ خیاطی تاثیرگذار هستند. برای مثال، چرخ خیاطی‌های مکانیکی در مقایسه با چرخ خیاطی‌های الکترونیکی صدای بیشتری دارند و در نهایت هر چه کیفیت چرخ خیاطی بالاتر باشد، صدای آن کمتر است.

3. وزن و اندازه چرخ خیاطی

طبق این راهنمای خرید چرخ خیاطی، زمان خرید چرخ خیاطی باید اندازه و وزن آن را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معیارها در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید از چرخ خیاطی در خانه و به‌عنوان کسب و کار خانگی استفاده کنید، به خرید بهترین چرخ خیاطی خانگی بپردازید.

این چرخ‌ها، اندازه مناسب و وزن سبکی دارند که به‌طور معمول وزن آن‌ها به ۱۵ کیلوگرم می‌رسد. علت وزن سبک چرخ‌های خیاطی خانگی استفاده از موادی مانند آلومینیوم و پلاستیک است که به راحتی حمل می‌شوند.

در صورتی که چرخ خیاطی‌های صنعتی، از مواد چدن و فولاد تولید می‌شوند و وزن آن‌ها حداقل ۴۰ کیلوگرم است. در راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی و صنعتی باید به فضای نگهداری از آن نیز توجه کنید. اگر فضای شما کوچک است، چرخ خیاطی خانگی و اگر فضای زیادی دارید و می‌خواهید خیاطی را به‌طور حرفه‌ای ادامه دهید، به خرید چرخ خیاطی صنعتی روی بیاورید.

4. پشتیبانی از دوخت‌های متنوع

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های بهترین چرخ خیاطی برای مبتدی‌ها پشتیبانی از دوخت‌های متنوع است. دوخت مستقیم، دوخت جادکمه، گل‌دوزی، زیگزاگ‌دوزی، لبه‌دوزی، دوخت تزیینی و تثبیت کوک از انواع برنامه‌های دوخت به شمار می‌روند. علاوه‌بر آن، یک چرخ خیاطی حرفه‌ای می‌تواند طول و عرض دوخت را تنظیم کرده و دوخت دقیق‌تری ایجاد کند.

راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی

راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی

انواع چرخ خیاطی، مزایا و معایب هر کدام

انواع مختلفی از چرخ خیاطی وجود دارد که هر کدام از مزایا و معایب خاص خود برخوردار هستند. به‌طورکلی، چرخ‌های خیاطی از نظر کاربرد به دو گروه چرخ خیاطی خانگی و چرخ خیاطی صنعتی تقسیم می‌شوند که هر کدام به نوبه خود انواع گوناگونی دارند:

• چرخ خیاطی خانگی

چرخ خیاطی خانگی کارایی ساده‌ای دارد و برای دوخت و دوزهای روزمره از آن استفاده می‌شود. این چرخ، اندازه کوچک و وزن سبکی داشته و به راحتی حمل می‌شود.

چرخ خیاطی خانگی فضای کمی را به خود اختصاص می‌دهد و افرادی که در آپارتمان زندگی می‌کنند با خیال راحت می‌توانند آن را خریداری و مورد استفاده قرار دهند. این چرخ برای دوخت‌های کم‌حجم مانند دوخت دستمال سفره، پیش‌بند و پرده به کار می‌رود. چرخ خیاطی دستی، الکترونیکی و کامپیوتری از انواع چرخ خیاطی‌های خانگی محسوب می‌شوند که ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه به این نوع چرخ خیاطی‌ها پرداخته‌ایم:

• چرخ خیاطی دستی

چرخ خیاطی دستی ساده‌ترین و قدیمی‌ترین چرخ خیاطی شناخته می‌شود که برای دوخت و دوز نیاز به نیروی دست دارد. برای دوخت و دوزهای ساده و روزمره از این چرخ استفاده شده که در مقایسه با سال‌های اخیر استفاده از آن بسیار کاهش یافته است. برخی از مدل‌های آن دارای پدال هستند و دوخت و دوز را با فشردن پدال انجام می‌دهند.

• چرخ خیاطی الکترونیکی

چرخ‌های الکترونیکی مجهز به چیپ‌های الکترونیکی هستند که کارایی بسیار راحتی دارند. از مهم‌ترین مزایای این چرخ خیاطی، به‌کارگیری تکنولوژی‌های پیشرفته و تولید صدای بسیار کم است که آن را به یکی از گزینه‌های ایده‌آل چرخ خیاطی برای مبتدی‌ها تبدیل می‌کند.

• چرخ خیاطی کامپیوتری

این مدل از چرخ خیاطی نسبت به دو مدل دیگر پیشرفته‌تر است و بهترین تکنولوژی‌ها در تولید آن استفاده شده‌اند. چرخ خیاطی کامپیوتری، دارای سیستم عامل و صفحه نمایش است و انتخاب مناسب‌تری برای افراد حرفه‌ای به شمار می‌رود. در راهنمای خرید چرخ خیاطی خانگی باکیفیت پیشنهاد می‌شود این مدل را تهیه کنید.

• چرخ خیاطی صنعتی

همانطور که از نام چرخ خیاطی صنعتی مشخص است، برای استفاده‌های صنعتی به کار می‌رود. این چرخ برای دوخت و دوزهای سنگین و در حجم بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد و نسبت به مدل‌های خانگی گران‌تر است. از معایب آن ابعاد و وزن سنگین است که برای کارگاه‌های خیاطی مناسب خواهد بود.

چرخ‌های صنعتی، قابلیت‌های دوخت و دوز متنوع‌تری دارند و برای دوخت انواع لباس‌ها مناسب هستند. برای خرید چرخ خیاطی حرفه‌ای معمولا خرید چرخ‌های صنعتی پیشنهاد می‌شوند. انواع چرخ خیاطی صنعتی به چهار دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:

• چرخ پایه‌بلند (Post-Bed)

چرخ خیاطی پایه بلند، از کاربردی‌ترین مدل‌های چرخ خیاطی صنعتی شناخته می‌شود که باید آن را درون میز قرار داد. همچنین موتور آن زیر میز قرار می‌گیرد و عمده کاربرد آن دوخت چکمه و دستکش است.

• چرخ خیاطی بدون دسته (Off-the-arm)

مدل چرخ خیاطی بدون دسته، رواج کمتری دارد و برای کارهای دقیق و ظریف مثل دوخت آستین لباس استفاده می‌شود.

• چرخ خیاطی صفحه تخت (Flat-Bed)

چرخ خیاطی مدل صفحه تخت در بین انواع چرخ خیاطی صنعتی کاربرد بیشتری دارد و دوخت‌های ساده روی پارچه را انجام می‌دهد.

• صفحه کار استوانه‌ای (Cylinder Bed)

طراحی چرخ خیاطی صفحه کار استوانه‌ای، در مقایسه با مدل‌های دیگر کاملا متفاوت است. این دستگاه از یک استوانه تشکیل شده که هنگام دوخت، پارچه را روی آن قرار می‌دهند. این چرخ¬ها از نظر قطر استوانه متنوع هستند و برای دوخت کفش هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

راهنمای خرید چرخ خیاطی برای مبتدی ها

راهنمای خرید چرخ خیاطی برای مبتدی ها

تفاوت چرخ خیاطی صنعتی با خانگی

طراحی چرخ‌های خیاطی خانگی و صنعتی کاملا با یکدیگر متفاوت هستند و همین باعث می‌شود که کاربردهای متفاوتی هم داشته باشند. سرعت دوخت، کیفیت دوخت، نوع دوخت، وزن و اندازه، وضعیت نگهداری، حجم کار، نوع نخ و پارچه در هر یک از این چرخ‌ها متفاوت است.

در راهنمای خرید چرخ خیاطی استوک هم به این موارد توجه کنید. چرخ خیاطی خانگی، تنها می‌تواند چند نوع دوخت را انجام دهد؛ درصورتی‌که، چرخ خیاطی صنعتی متنوع‌ترین دوخت‌ها به‌خصوص دوخت‌های خاص را شامل می‌شود.

تعداد دوخت چرخ خیاطی خانگی در دقیقه کمتر از هزار دوخت است و تعداد دوخت‌ها در چرخ‌های صنعتی ۱۵۰۰ و حتی ۵۰۰۰ دوخت در دقیقه هستند. با این تفاسیر چرخ خیاطی مناسب برای افراد مبتدی برای داشتن فروش از خیاطی، چرخ‌های خانگی هستند.

راهنمای خرید چرخ خیاطی برای تازه کارها

راهنمای خرید چرخ خیاطی برای تازه کارها

راهنمای خرید چرخ خیاطی از لحاظ قیمت

در راهنمای خرید چرخ خیاطی صنعتی و خانگی، قیمت از دیگر عوامل مهم است که باید بودجه خود را هنگام خرید در نظر بگیرید. نوع چرخ خیاطی، برند، قابلیت‌ها، کیفیت ساخت، وزن و اندازه، لوازم جانبی و خدمات و گارانتی، دلایل تفاوت قیمت چرخ خیاطی در انواع مختلف هستند.

در راهنمای خرید چرخ خیاطی ارزان قیمت، خرید چرخ‌های دستی توصیه می‌شوند. این در حالی است که چرخ خیاطی‌های برقی قیمت بالاتری دارند و پس از آن چرخ خیاطی‌های کامپیوتری گران‌ترین نوع شناخته می‌شوند. اگر بودجه کمی دارید و تازه خیاطی را شروع کرده‌اید، خرید چرخ خیاطی دست دوم انتخاب ایده‌آلی خواهد بود. شما به‌عنوان یک کسب و کار خانگی، با یک چرخ خیاطی استوک و فراهم کردن اقلام موجود در لیست تمام لوازم خیاطی می‌توانید به فروش و درآمد راه پیدا کنید.

امین فلاحان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *